Så kommer du igång med sportfiske

Om du är intresserad av att börja med sportfiske finns det många bra tips som du kan ta med dig för att få en bra start. Det är inte helt lätt att som ny inom fiskevärlden få grepp om allt men genom att ha koll på några saker kommer du långt. Du behöver börja med att införskaffa dig bra utrustning. Ett tips är att köpa dina prylar från Olssons Fiske som har allt inom fiske. På Olssons Fiskes hemsida kan du beställa allt från fiskespön till båttillbehör.

Beställ fiskeutrustning enkelt på nätet

Du finner hos Olssons Fiske ett brett och välsorterat sortiment inom området fiske. De erbjuder en bra service så om du behöver hjälp, tveka inte att höra av dig. Passa även på att skriva upp dig på deras nyhetsbrev om du handlar från deras hemsida.

Utrustning att börja med

För att kunna fiska är ett vanligt haspelspö ett bra val. Med ett sådant spö kan du fiska med de allra flesta fiskemetoderna. När det kommer till drag är en jigg, en spinnare och ett skeddrag något som du kommer väldigt långt med. Ett tips är att titta på ditt fiskespö för att veta vilken som är den största respektive minsta vikten du kan ha på betet. Varje fiskespö har en viktklassning.

Ha koll på regler

När du har all utrustning är det dags att bege dig ut för att fiska. Kanske blir du belönad med att dra upp en riktig drömfångst som en del får vara med om. Sportfiske är något som verkligen har exploderat de senaste åren. Därför är det också viktigt att ha koll på alla regler och hur du fiskar för att verka för en positiv fiskemiljö.