Fotbollsspelare och snus

De flesta fotbollsspelare lever en sund livsstil med mycket träning och hälsosam mat. Då fotboll är deras jobb behöver de hålla sig i form och vara på topp. Det innebär daglig träning och en livsstil utan alkohol och andra ovanor som tobak.

Rökning har länge ansetts vara dåligt för din hälsa och fotbollsspelare avråds från att röka. Något som dock många fotbollsspelare använder är snus. Sverige är det enda landet som tillåter försäljning av snus. Vill du vara på den säkra sidan finns det alltid tobaksfritt snus som har en fräsch doft och härliga smaker. Det är ett bra alternativ till snus då det länge har diskuterats om eventuella biverkningar som snus kan ha med sig.

Kända fotbollsspelare som snusar

Det är inte bara hos svenska spelare som snus har blivit en hit utan det är också omåttligt populärt i Storbritannien. Flera spelare i Premier League snusar och det har skapat debatter om snusets effekter. En känd fotbollsspelare i Premier League som snusar är Jamie Vardy. Han har dock på senare år bekräftat att han slutat snusa. Vissa personer menar att snuset har stor påverkan på fotbollsspelare.

Ta bort riskerna med tobaksfritt snus

Till exempel så har det kommit fram rapporter att snus kan påverka hjärnans struktur samt skapa ett beroende. Vill du snusa men ta bort riskerna är tobaksfritt snus att föredra. Oftast är det en vanesak att ha en prilla under läppen precis som med rökning. För de som är aktiva inom fotboll och sport är det viktigt att ta hand om kroppen. Zlatan är en fotbollsspelare som har blivit till åren men fortfarande kan prestera tack vare att han har tagit hand om sin kropp. En sund och hälsosam livsstil kan göra stor skillnad både mentalt och fysiskt för de som vill vara aktiva inom idrott.

Ett hälsosamt liv

Det är viktigt att komma ihåg att professionella idrottspersoner lever ett hälsosamt liv till 90-95 %. När de har semester är det givetvis inget fel med att njuta och släppa lite på gränserna. De har precis som vanliga arbetare rätt att njuta av deras semester. Många väljer dock att leva ett väldigt hälsosamt liv även när de inte spelar match och tränar.