Sporta för ett snyggare utseende

För att du ska känna dig fräsch och få ett snyggare utseende är smink och sport bra alternativ. När du sportar sker det flera olika processer i kroppen som bidrar till en välmående hy och därmed ett snyggare yttre. Med smink kan du förbättra ditt utseende och förstärka dina bästa drag. Men när du sportar är det bäst att inte ha smink på dig. När du svettas och blir varm glider sminket lätt runt i ansiktet och om du dessutom torkar av dig på en handduk gnuggar du runt sminket ännu mer vilket inte är fördelaktigt. Det bästa är att ta bort ditt smink innan du ska sporta och sminka dig igen efter passet.

Smink kan orsaka träningsfinnar

Värme och svett gör att dina porer täpps igen när du har smink på dig och det kan orsaka olika hudbesvär. Du kan exempelvis få blemmor och finnar av tilltäppta porer orsakade av smink. Du kan få så kallade träningsfinnar. När du ska tvätta ditt ansikte ska du tänka på att använda en handduk som du inte använder för kroppen. Du kan få bakterier i ansiktet om du har en handduk du använt till kroppen eller som andra har torkat händerna på.

Tävla med smink

Om du vill träna med smink är det bästa att skippa foundation och puder. Du kan ha mascara och sminkade ögonbryn utan att huden täpps igen. Om du håller på med en sport där utseendet är viktigt kan du på tävlingar ha olika sminkprodukter. Men tävlingar är inte lika ofta som när du tränar din sport vilket kommer ha mindre påverkan på huden. Om du tränar eller tävlar med smink ska du vara noggrann med att verkligen rengöra huden efteråt. Ju längre du går med svett och smink blandat på huden desto mer negativt kommer det påverka hyn.

Sporta av olika anledningar

När du sportar är det ett helt legitimt mål att sporta för att se snygg ut naken. Det är ett lika fullvärdigt mål som att sporta för att må bra men med det sagt utesluter det ena inte det andra. Du kan utöva en sport av flera olika anledningar. När du sportar och tränar kommer du automatiskt att må bättre och då kommer du att bli mer nöjd med ditt utseende även om du inte har fått de fysiska resultaten som du önskar. Du kan även sporta för att du främst tycker att det är roligt. Oavsett vad du har för mål med din sport är det viktigt att du tycker att det är roligt och givande. När du tycker det kommer du inte att se sporten som ett nödvändigt ont som en del träningsformer kan vara eller träning överlag.