Europas värsta supportrar?

Jag har tidigare skrivit om brittiska fotbollslag som Tottenham och Arsenal. Idag har turen kommit till ett lag som är mer känt för vad deras supportrar ställer till med än vad själva laget presterat på fotbollsplanen. Jag syftar förstås på Millwall FC.

Omfattande huliganism skulle kunna tänkas vara ett skäl till att man får en önskan om att jobba hemifrån. Mer påtagligt är dock den pågående coronakrisen. Då passar det perfekt att det nyligen lanserats en tjänst som fokuserat på att förmedla arbeten som går att sköta hemifrån. Tjänsten kallas för The Place och är stället att börja leta på för dig som vill Jobba hemifrån.

Millwall FC är har sin bas i New Cross, en stadsdel i södra London. Hemmamatcherna spelas på arenan ”The New Den”. Om man vill vara elak skulle man kunna säga att Millwall är ett typiskt mittenlag. För närvarande spelar de i Championship. Som jag nämnde tidigare är det deras fans snarare än fotbollsprestationer som gjort laget berömt.

Millwalls mest omtalade supporterfirma kallas för Millwall Bushwackers. Att de inte räds för att skapa kontrovers avslöjas inte minst av firmans slogan som lyder “No one likes us – we don’t care”. På senare år har man dock lyckats stävja det mesta av stöket kring Millwalls matcher. Om det lyckas hjälpa dem uppnå några stora sportsliga framgångar återstår att se.